Digitale tachograaf data gebruiken om het logistieke proces te optimaliseren

Al meerdere jaren is het voor transportvoertuigen verplicht om een digitale tachograaf in het voertuig aanwezig te hebben. In het begin was dit een grote transitie maar inmiddels is het meer dan gebruikelijk dat de tachograaf digitaal is. Deze informatie is verplicht voor het controleren of een bedrijf zich aan de wetgeving houd. Echter is de informatie die een tachograaf geeft ook nuttig voor de logistieke planners. Lees in dit artikel welke logistieke data je moet meten.

Tachograaf software om productiviteit te optimaliseren

Dankzij de tachograaf software houdt je je altijd aan de wetgeving zonder dat de productie erop achteruit hoeft te gaan. Geef logistieke managers op kantoor real-time informatie over rijtijden, pauzetijden en andere logistieke informatie. Een tachograaf is vanzelfsprekend om aan te tonen dat een organisatie zich aan de wetgeving voor chauffeurs houdt en dat ze niet teveel op weg zitten. Deze informatie is echter niet alleen handig voor het controleren van de wetgeving. Deze data is namelijk goed te gebruiken om het logistieke proces te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld betere planningen maken en per chauffeur resultaten analyseren.

Alle logistieke data op één plek 

Breng je digitale tachograaf, tankkaart, planning, brandstofverbruik en rijgedrag informatie allemaal bij in één handig overzicht en je krijgt waardevolle informatie voor jouw onderneming. Precies dat is wat een fleet management platform doet. Alle verschillende bronnen van informatie komen samen en geven nieuwe inzichten aan jouw logistieke managers. Zo stijgt de productiviteit en dalen de verspilde uren. Het gehele bedrijf profiteert van de centrale dataverzameling. Planners hoeven niet meer te schatten hoeveel tijd iets kost, chauffeurs hebben altijd hun reisschema bij de hand en HR kan inzichtelijk krijgen hoeveel iemand gewerkt heeft. Verkeerde beslissingen maken is verleden tijd met een goed fleet management software systeem. 

Betrek chauffeurs bij het bedrijfsproces 

Door de collectie van logistieke data is veel mogelijk. Maar vergeet niet dat chauffeurs ook gewoon mensen zijn en er ook een menselijk aspect aan het werk zit. Werknemers van feedback voorzien aan de hand van rijtijden en brandstofverbruik is handig zolang het niet als een beoordelingssysteem ervaren wordt. Om dit te voorkomen helpt het om de chauffeur mee te nemen in het bedrijfsproces. Laat zien wat het oplevert als bepaalde dingen beter gaan in het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

De leukste kerstpakketten voor personeel en klanten

Veel bedrijven investeren in een kerstpakket of relatiegeschenk tijdens de feestdagen. Zo willen zij hun waardering uitspreken richting hun werknemers of klanten. Maar geschenken...

Ideeën voor doe-het-zelf in huis!

Vind je het leuk om zelf nieuwe ideeën te bedenken voor de inrichting in het huis en doe je het liefst ook nog alles...

Metaal bewerken met diverse methoden

Steeds vaker hebben kleinere bedrijven onderdelen nodig voor de productie van hun eigen producten. Ook kan het gebeuren dat er bepaalde onderdelen zijn om...