Werken in de logistiek

Alhoewel het personenvervoer momenteel wereldwijd aan banden ligt, gaat het internationale logistieke vervoer gewoon door. In de afgelopen honderd jaar zijn we steeds meer een globale wereld geworden. Goederen worden overal ter wereld verspreid en logistieke bedrijven zijn groot gegroeid. Voor een lange tijd waren vrachtwagenchauffeurs dan ook als het ware de cowboys van Amerika en als het ware ook Europa. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer potentiële carrières in de logistiek. In dit artikel bespreken we verschillende mogelijkheden van werken in de logistiek.

Werken als magazijnmedewerker

Wil je graag op grote machines rondrijden en goederen verplaatsen? Maar wil je niet constant van huis zijn, wat een probleem is voor veel vrachtwagenchauffeurs? Dan is het een goed idee om als magazijnmedewerker te werken bij een logistiek bedrijf. Goederen gaan natuurlijk niet direct van de fabriek naar alle specifieke retail winkels. Ze worden daartussen opgeslagen door logistieke bedrijven in magazijnen. In dergelijke magazijnen moeten goederen op de juiste plek worden opgeslagen en weer naar vrachtwagens gebracht worden om verder vervoerd te worden. Hiervoor wordt vaak een vorkheftruck gebruikt. De meeste logistieke bedrijven hebben precieze bestuurders nodig die een vorkheftruck goed kunnen besturen en voorzichtig zware goederen en pakketten kunnen verplaatsen. Het is leuk werk waar je lekker in de weer bent de hele dag.

Softwareontwikkelaar

Binnen de logistieke wereld zijn er tegenwoordig ook steeds meer functies beschikbaar voor softwareontwikkelaars. Om een logistieke operatie in goede banen te leidden wordt er steeds meer gebruik gemaakt van geavanceerde software om informatie op te slaan over de locatie en het vervoer van goederen. Wanneer je een programmeur bent is er dus heel veel interessant werk te vinden in de logistieke wereld. Denk bijvoorbeeld aan de fleet managementsystemen die tegenwoordig steeds vaker worden gebruikt voor het managen van bestuurders op de weg. Voor managers is het al vaak een klus genoeg om mensen op kantoor effectief te managen maar het is natuurlijk nog lastiger om bestuurders te managen die overal op verschillende locaties op de weg zijn.

Toekomst van vrachtwagenchauffeur

Veel vrachtwagenchauffeurs zijn bezorgd over de toekomst van het beroep en dus hun baan. Zelfrijdende auto’s zijn al een tijdje in ontwikkeling en als vrachtwagens zelf van A naar B kunnen rijden dan zou het beroep van vrachtwagenchauffeur niet meer relevant zijn. Maar vooralsnog zijn de zorgen ongegrond aangezien de ontwikkeling van veilig zelfrijdende auto’s en vrachtwagens nog lang op zich zal laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair