De aanschaf van een auto

In Nederland worden nog steeds veel nieuwe auto’s verkocht. De afgelopen jaren laten een stabiel cijfer zien. Gemiddeld worden er in ons land rond de 445.000 auto’s per jaar verkocht. De meest verkochte auto’s staat nog steeds op naam van Volkswagen gevolgd door Opel. De grootste stijger van de afgelopen tijd is echter Tesla. Ten opzichte van de landen om ons heen loopt Nederland niet echt voorop. Veel potentiële kopers hikken tegen de hoge aanschafbelasting, de BPM, aan. Hierdoor zijn nieuwe auto´s in vergelijking met andere landen een stuk duurder. De stijging van de verkoop van de elektrische auto is hierdoor grotendeels te verklaren. De komende jaren blijven de belastingvoordelen voor elektrische auto's bestaan. Tot 2025 hoef je geen motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting, BPM, te betalen voor een elektrische auto. Dit jaar is wel de bijtelling voor elektrische auto's van de zaak gestegen. De aanschaf van een elektrische auto wordt op deze manier extra gestimuleerd.

Bedrijfswagens

Naast de particuliere markt is er ook een grote vraag naar bedrijfswagens. Bij de aanschaf van een bedrijfswagen stel je jezelf waarschijnlijk de vraag welke bedrijfswagen je aan wil schaffen. En vervolgens waar je dat gaat doen. Waarom mensen op zoek zijn naar een bedrijfswagen is vaak wel duidelijk. Ondernemers hebben vaak comfort en ruimte nodig en dat is nu juist wat alle bedrijfswagens te bieden hebben. De meeste bekende merken hebben ook bedrijfswagens in hun assortiment. Veel verkochte bedrijfswagens zijn de Mercedes bedrijfswagens. Als je een bedrijfswagen aanschaft dan is het in veel gevallen mogelijk een complete inrichting in te laten bouwen. Op deze manier kan de bedrijfswagen zo efficient mogelijk worden gebruikt en je onderneming op wielen is dan klaar voor gebruik. Ook voor bedrijfswagens zijn er gedurende het gebruik fiscale voordelen te behalen.

Grote keuze in bedrijfswagens

Als je dan hebt besloten dat je een bedrijfswagen wilt hebben en waar je hem wilt kopen blijft er natuurlijk nog een belangrijke vraag over, welke? Het hangt er natuurlijk vooral van af hoeveel ruimte en comfort je wilt hebben. Mercedes heeft een aantal populaire modellen op de markt, de Mercedes-Benz Vito en de Mercedes-Benz Citan. De Ford Transit Custom en de Citroën Jumpy zijn ook veel gevraagde modellen. Op www.wensink.nl kan je jezelf oriënteren en vervolgens langsgaan in één van de vele vestigingen voor meer informatie en natuurlijk een proefrit. Alle opties worden dan met je doorgenomen zoals de eerder genoemde inbouwmogelijkheden en de opties bij aanschaf, waaronder de eventuele lease mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair