Wat is de beste weegschaal voor in jouw badkamer?

Nu we alweer een jaar zo goed als niet sporten en heel veel thuis zijn, beginnen de kilo's te tellen. Coronakilo's noemen we ze. Maar dat maakt niet dat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen als die ellendige coronacrisis eindelijk is bezworen. Daarbij staat ook de zomer nog eens voor de deur en willen veel mensen toch nog iets doen om weer in die leuke korte broek of dat leuke jurkje van vorig jaar te passen. Het is dan verstandig om een moment te kiezen om te beginnen. Ook is het belangrijk om een moment te kiezen dat je klaar wilt zijn. De meest gemakkelijke manier om te meten of je op de goede weg bent is je gewicht. Maar wat is nu de beste weegschaal?

De beste weegschaal is heel persoonlijk

Zoveel mensen zoveel wensen, dat geldt op alle gebied en dus ook op het gebied van weegschalen. Je hoeft tegenwoordig echt niet meer te kiezen voor een analoge weegschaal, je weet wel, zo'n weegschaal waarvan de cijfers gaan draaien als je erop stapt. De beste weegschaal voor jou is wellicht een digitale weegschaal of misschien zelfs een weegschaal die meer doet dan alleen je gewicht meten. Een weegschaal met extra functionaliteiten is erg handig.

Een weegschaal met extra functionaliteiten?

Ja, er kan tegenwoordig veel meer dan vroeger. Zo kun je met een weegschaal een bijna complete lichaamsanalyse uitvoeren, gewoon thuis. Wat denk je van een weegschaal die ook meet hoe het er voor staat met je vetpercentage, het vochtpercentage en je spier- en botmassa. Oké, de cijfers die niet direct te maken hebben met je gewicht zijn niet voor 100% betrouwbaar, maar ze kunnen wel een goede indicatie geven. En dat is dan vooral weer handig als je bezig bent met sporten om je spiermassa te vergroten en vet te verbranden. Via een app zijn de gegevens gewoon weer terug te vinden op je mobiel. Je kunt dus goed je voortgang in de gaten houden.

Het oog wil ook wat

Als je net een compleet nieuwe badkamer hebt en je hebt nog een lelijke, roestige, oude weegschaal staan, dan wil je die natuurlijk vervangen. Maar kies je dan voor een analoge of een digitale weegschaal? Een digitale weegschaal is accurater. Die werkt met een cijfer achter de komma. Een analoge weegschaal is toch wat meer "ongeveer". Het is en blijft aan jou welke weegschaal goed bij jou past. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de prijs en het uiterlijk van de weegschaal.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair