Zo zorg je voor een afgetraind lichaam!

Nadat het je is opgevallen dat je een buikje hebt gekregen, heb je besloten om weer naar de sportschool te gaan. Je wilt zo snel mogelijk van het buikje af en hebt hier alles voor over. Om snel een afgetraind lichaam te krijgen, dien je op een aantal zaken erg goed te letten. In dit artikel leggen we uit wat er komt kijken bij het droogtrainen.

Meer spieren, minder vet

Voor zowel mannen als vrouwen is het doel vaak meer spieren en minder vet. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het helaas niet mogelijk om vet om te zetten in spieren. Vet verbrand je en spieren bouw je op. Dat maakt het ook gelijk lastig om de twee te combineren. Vet verbranden doe je namelijk als je een calorietekort hebt en bij het gainen van spieren creëer je een calorie-overschot. Echter, om de spieren beter tot uiting te laten komen is er wel een methode. Je kunt namelijk voor clean bulking kiezen. Hierbij zorg je voor voldoende eiwitten en voedingstoffen om in spiermassa te groeien en houd je het vetpercentage zo laag mogelijk. Mocht je aankomende zomer een droog gespierd lichaam willen, dan is clean bulking zeker de moeite waard om te bekijken.

 

Hoe hoog is je vetpercentage nu?

Als je clean wilt bulken is het slim om nu alvast te kijken naar hoe hoog je vetpercentage is. Doordat je namelijk spieren aankomt, neemt je gewicht toe en wordt dezelfde hoeveelheid vet in procenten lager. Kijk daarom vooraf of je het vetpercentage berekenen zelf kunt doen of dit wilt laten doen. Indien je niet afhankelijk wilt zijn van heet apparatuur van een sportschool, kun je er eventueel ook voor kiezen om een weegschaal met vetpercentagemeter aan te schaffen. Zo'n weegschaal kun je voor weinig geld bestellen via het internet en kan erg handig zijn om je resultaten te meten. 

 

Laat een voedings- en trainingsschema op maat maken!

Indien je zo snel mogelijk resultaten wilt boeken in de sportschool, dan kan het een goede zet zijn om een voedings- en trainingsschema op maat te laten maken. Geef vooraf je doelen aan en zorg ervoor dat beide schema's mooi op elkaar aansluiten. Het is een kleine investering die de resultaten flink kunnen verbeteren. Let er wel op dat het tijdens deze periode erg belangrijk is dat je voldoende discipline hebt. Dit bepaalt namelijk grotendeels in hoeverre de schema's je gaan helpen om je doelen te bereiken.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair