Alles wat je moet weten over zakelijk elektrisch rijden

Elektrisch rijden is hot, en dat is niet meer dan logisch. De elektrische auto veroorzaakt tijdens het rijden geen uitstoot en is dus een stuk zuiniger dan de doorsnee diesel- of benzineauto. Waar ondernemers en werknemers vroeger vooral diesel reden, stappen bedrijven nu massaal over op de zuinige elektrische auto. Elektrisch rijden heeft meer voordelen. Zo straalt het gebruik van een elektrische auto in positieve zin af op je bedrijf. Je rijdt immers groen en dat is beter voor het milieu. Bovendien is het leasen van een bedrijfswagen ook mogelijk als je graag elektrisch wilt rijden. Kortom, je geniet van alle voordelen van een leasewagen en elektrisch rijden ineen als je kiest voor het leasen van een elektrische bedrijfsauto.

Waar moet je op letten?

Je kiest niet zomaar een nieuwe auto. Het liefst rijd je er een paar jaar in en past de auto perfect bij jou en je functie. Bij het leasen van een elektrische auto dien je te letten op:

  • Je budget
  • De actieradius
  • Mogelijkheden voor opladen
  • Laadruimte (indien noodzakelijk)

De auto moet uiteraard binnen het budget van je werkgever passen, voldoende kilometers kunnen maken en je wilt je auto bij het werk of thuis kunnen opladen. Er zijn tegenwoordig meerdere soorten laadpalen en elk automerk heeft inmiddels wel een elektrische auto uitgebracht. Uiteraard kun je kiezen voor een gloednieuwe Tesla, maar voor de ondernemer met een kleiner budget kan een Renault Zoë ook een prima optie zijn.

Over het leasen van een bedrijfswagen

Veel mensen kunnen via hun werk een auto leasen. Een gedeelte van hun salaris is bedoeld voor het leasen van een bedrijfswagen. Ben je zelf ondernemer en wil je een zakelijke auto elektrisch gaan rijden? Neem dan contact op met je boekhouder voor meer informatie over zakelijk rijden. Of zakelijk rijden en het leasen van een bedrijfsauto voor jouw bedrijf rendabel is, kan hij of zij het beste beoordelen aan de hand van jouw persoonlijke gegevens. Het goede nieuws is dat een bedrijfsauto leasen tegenwoordig helemaal niet duur hoeft te zijn!

Advies over je elektrische auto

Ook toe aan een nieuwe leaseauto? Kies dan voor een elektrische variant, die schoner, stiller en zuiniger is. Als je niet zeker weet welke leaseauto bij jouw budget past, of welke actieradius je auto moet hebben is het slim contact op te nemen met een deskundige die je kan adviseren. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor een elektrisch voertuig.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair