Mijn heerlijke zittende hobby

Hobby

Ik hou enorm van een spelletje op zijn tijd. Lekker monopoly met zijn allen aan tafel als het regent, op een donkere zondagavond lekker aan de Yahtzee en als je je verveelt een potje kaarten leggen. Je begrijpt dus wel mijn volledige enthousiasme toen mijn vriend mij vertelde dat hij enorm van spelletjes houdt. En helemaal toen hij aangaf dat we de week erna naar een spellenbeurs zouden gaan. Ik was daar nog nooit geweest, maar het klonk als een geweldige date. Samen leuke nieuwe spelletjes uittesten, misschien wat oude exemplaren op de kop tikken en met name wat quality time steken in onze nieuwe, gezamelijke hobby. Ik had er zin in!

Beurs

Vol goede moed stapten we ’s ochtends op de trein richting de jaarbeurs. Tijdens de wandeling vond ik al dat er wat interessant volk op deze dag af kwam. Ik zag bijna alleen maar mannen en de soort mannen die de hele dag het huis niet uitkomen omdat ze in hun pyjama zitten te gamen. Opeens begon ik te twijfelen. Had mijn vriendje wel spellen gezegd? Of hij zei “games” en heb ik het automatisch vertaald naar het Nederlandse woord? Eenmaal binnen bleek het jammer genoeg het laatste te zijn. Niet alleen is mijn vriend blijkbaar totaal niet te porren voor ouderwetse bordspelletjes, hij blijkt ook nog eens een echte videogame-fan. Deze beurs was niks voor mij! Ik heb tijden erover rondgelopen terwijl ik me afvroeg waar ik heen moest en wat ik hier kon doen. Heel erg jammer. Net op het moment dat ik besloot dat ik lekker Utrecht in zou gaan en mijn vriend zichzelf mocht gaan vermaken, sprak iemand me aan om een demo te volgen voor een nieuwe game. Aangezien ik me toch verveelde besloot ik mee te lopen en de game uit te gaan proberen.

Stoel

Het was echt geweldig. In het spel moest ik door allerlei kamers heen en mezelf via puzzels verder vooruit helpen. Ik had nog nooit echt een game gespeeld en dacht altijd dat het niet echt mijn ding was. Nou, wel dus! Het ging geweldig en na even smeken mocht ik een flinke tijd zitten spelen. Immers trok dit andere mensen die dan mee wilden kijken, wat gratis reclame was. Ik heb het spel meteen aangeschaft, en als klapper op de vuurpijl een soortgelijke Gamingstoel besteld. Ik zat daar zo lekker, dat ik die ervaring thuis ook weer wou hebben. Hij komt van de week binnen. Laat die Yahtzee maar zitten volgend weekend, ik ga mijn nieuwe game spelen in mijn heerlijke stoel!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Dit is de geschiedenis van de zwembroek

Wanneer je gaat zwemmen doe je dat eigenlijk steevast in een zwembroek, maar doet de mensheid dat eigenlijk al lang? Wanneer werd de eerste...

De actuele hypotheekrente vind je op Hypotheekrente.nl

De huizenprijzen rijzen de pan uit op dit moment. Ondanks, of misschien wel dankzij, COVID-19 zijn veel mensen een kritisch naar hun huidige woning...

Met Rockwool steenwol isoleer je beter!

Als ZZP-er in de bouw kom je de meest uiteenlopende opdrachten tegen. Van het aanbouwen van een bijkeuken tot de isolatie van een zolder...