DTE versus DCE

 

In dit artikel bespreken we een van de meest verkeerd begrepen onderdelen van een data terminal, het verschil tussen een DTE en een DCE. DTE staat voor Data Terminal Equipment en DCE staat voor Data Communications Equipment. DTE is meestal een simpele terminal of de seriële poort op een computer / werkstation. DCE is meestal een modem, DSU / CSU of ander apparaat voor datacommunicatie. Dit verklaart de verschillende namen.

Signaaldefinities en richting

Het bovenstaande is in feite alles wat de meeste mensen echt moeten weten over deze onderdelen. Waar het verwarrend wordt, is wanneer je begint te praten over signaaldefinities en richting. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk voor iemand om te begrijpen dat wanneer je gegevens verzendt, je deze verstuurt. Als je echter in termen van DCE praat, wordt het een ingangssignaal. Dit komt omdat de specificatie is geschreven vanuit het perspectief van het DTE-einde van de link.

Een ander voorbeeld is het ontvangen datasignaal een invoer is naar DTE, maar een uitvoer van DCE. Daarom is een rechtstreekse 'één-op-één'-kabel alles wat nodig is tussen een modem en een standaard DTE seriële poort. Als je echter twee DTE-poorten met elkaar wilt verbinden, dien je het bestaan ​​van het paar DCE-apparaten te simuleren, meestal modems die zich normaal gesproken tussen de twee DTE-apparaten zouden bevinden. Dit is waar het nulmodemapparaat of de kabel een rol speelt.

DTE voorbeelden

Data Terminal Equipment (DTE) is apparatuur die een bestemming of bron is voor digitale data. Voorbeelden van DTE's zijn computers, printers, applicatieservers, bestandsservers, routers en bridges en simpele terminals. DTE communiceert over het algemeen niet met elkaar. Om dit te doen, moeten ze DCE gebruiken om de communicatie uit te voeren. DTE hoeft niet te weten hoe gegevens worden verzonden of ontvangen; de communicatiedetails worden overgelaten aan de DCE.

DCE voorbeelden

Datacommunicatieapparatuur (DCE) kan worden geclassificeerd als apparatuur die via een netwerk analoge of digitale signalen uitzendt of ontvangt. Een modem is de meest voorkomende vorm van DCE. Andere veel voorkomende voorbeelden zijn ISDN-adapters, satellieten, microgolfstations, basisstations en netwerkinterfacekaarten.

DTE en DCE configureren

 

Bij het aansluiten van een seriële kabel op de seriële interface van de router, wordt de klok geleverd door een extern apparaat, zoals een CSU / DSU-apparaat. CSU / DSU staat voor Channel Service Unit / Data Service Unit. Een CSU / DSU is een apparaat met digitale interface dat wordt gebruikt om een ​​router op een digitaal circuit aan te sluiten. De router is de DTE en het externe apparaat is de DCE, waar de DCE voor de klok zorgt. In sommige gevallen kunnen we echter twee routers back-to-back verbinden via de seriële interfaces van de routers (voorbeeld: in de routerlabs). Elke router is standaard een DTE. De kabel bepaalt welk uiteinde DCE of DTE is en wordt meestal op de kabel aangegeven.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

De leukste kerstpakketten voor personeel en klanten

Veel bedrijven investeren in een kerstpakket of relatiegeschenk tijdens de feestdagen. Zo willen zij hun waardering uitspreken richting hun werknemers of klanten. Maar geschenken...

Ideeën voor doe-het-zelf in huis!

Vind je het leuk om zelf nieuwe ideeën te bedenken voor de inrichting in het huis en doe je het liefst ook nog alles...

Metaal bewerken met diverse methoden

Steeds vaker hebben kleinere bedrijven onderdelen nodig voor de productie van hun eigen producten. Ook kan het gebeuren dat er bepaalde onderdelen zijn om...