Sfeer in huis met een vintage kleed of Marokkaanse poef

Een goede sfeer in huis is erg belangrijk. Je kan je huis zo inrichten dat het precies uitstraalt wat jij nodig hebt. Of je nou vooral rust of gezelligheid in huis zoekt, of juist meer een chique uitstraling wilt creëren. Hier vind je tips om je huis de sfeer te geven die jij wilt.

Rust door lichte kleuren

Door te kiezen voor neutrale kleuren kan je helemaal tot rust komen in je huis. Denk hierbij aan wit, beige, grijs of lichtbruin. Ook pastelkleuren kunnen hier goed werken, zoals lichtgeel of zacht lila. Materialen uit de natuur kunnen ook rust uitstralen. Ook kan je houten of witte decoraties toevoegen, of foto’s ophangen van de natuur. Door te kiezen voor warme gele lampen krijgt alles een zachtere uitstraling.

Gezelligheid met een Marokkaanse poef

Een huis met veel kleur komt uitnodigend over en maakt vrolijk. Ga voor gekleurde meubels, zoals een Marokkaanse poef. Dit is een handgemaakte poef, gemaakt van vintage Marokkaanse vloerkleden. Ze bevatten veel kleur en fleuren een kamer meteen op. Door de zachte materialen die in een Marokkaanse poef gebruikt worden, ziet het er uitnodigend uit. Je kan hem gebruiken als een meubel om op te zitten, of juist om een dienblad met hapjes en drankjes neer te zetten. Om het passend te maken kan je de rest van de meubels in dezelfde kleur als de poef kiezen. 

Een chique vintage kleed

Als je je huis een chiquere uitstraling wilt geven kan je gaan voor zwart, wit of grijs. Een paar kleuraccenten zorgen dat het geheel niet saai wordt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een vintage kleed neer te leggen in de woonkamer. Dit soort kleden kunnen rond de 50 jaar oud zijn. Ze zijn met de hand bewerkt zodat ze er weer goed uitzien. Een vintage kleed bevat vaak een patroon en kleur, hierdoor kan je de rest van de aankleding rustig houden. Één meubelstuk dat kleur bevat, zoals een kleed, geeft de kamer een moderne uitstraling. Verder geven meubels met een glanzend oppervlak een chique gevoel, zoals een glanzend witte kast of een glazen salontafel.

Combinaties in huis

Je kan je huis helemaal in één stijl inrichten. Je kan ook in elke kamer voor iets anders gaan. Bijvoorbeeld een slaapkamer waar je tot rust kan komen. Een gezellige woonkamer door een Marokkaanse poef zorgt ervoor dat mensen graag langskomen en kan zorgen voor mooie herinneringen. 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Je hond veilig en gezellig meenemen: ontdek de fietskar!

Fietsen met je hond is een geweldige manier om samen te genieten van de frisse lucht en het mooie landschap. Maar soms is het...

Plan jouw droomvakantie

Waar ga jij dit jaar op vakantie? Het plannen van een vakantie kan nog een hele opgave zijn, maar gelukkig hebben we hier alle...

De charme van geschenkverpakkingen van kraftpapier

Een cadeau geven is altijd een bijzonder moment, of het nu voor een verjaardag, jubileum of gewoon zomaar is. Het kiezen van het perfecte...