Printen blijft onmisbaar

Printen is niet meer weg te denken in de huidige tijd. De meesten hebben dagelijks wel iets met printen te maken hetzij thuis of op het werk. Wat nu heel gewoon is, is niet altijd zo geweest. De eerste prints dateren van rond 1400. De eerste computerprinters kwamen in de jaren 60/70 van de vorige eeuw op de markt. De matrixprinters waren destijds veel gebruikt. Printpapier met aan beide zijden gaatjes en een afscheurrandje waren de kenmerken van deze prints. Tegenwoordig heeft iedereen wel één of meerdere printers tot zijn beschikking. Er is echter ook een groep die er bewust niet voor kiest om een printer aan te schaffen in verband met de schadelijke gevolgen voor het milieu. De meeste mensen kunnen echter nog niet zonder het vertrouwde printje en printen nog volop.

Diverse soorten printers

De printers hebben zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er steeds geavanceerdere printers op de markt. Ook printen zonder kabels is mogelijk. Wil je een printer kopen, dan is in veel gevallen een all-in-one oplossing de beste optie. Behalve printen kan deze printer ook scannen en kopiëren en dat in zowel zwart wit als in kleur. Andere soorten printers zijn de laserprinter, de Led printer en de inkjet printer. De inkjet printer doet zijn werk met name bij de mensen thuis. Voor deze printer gebruik je inktcartridges en werk je dus met echte inkt. Aangezien cartridges nogal prijzig kunnen zijn is het slim om te zoeken naar goedkope cartridges. Veel gebruikte cartridges zijn de canon cartridges. De laserprinter staat bekend als een snelle printer, Een laserprinter maakt gebruik van toner. In veel bedrijven zie je dan ook meestal lasersprinters staan. Bij veelvuldig gebruik zijn ze sneller en goedkoper dan losse inkt cartridges die gebruikt worden in de inkjet printer. 

Printers van de toekomst

3D printen wordt ook wel het printen van de toekomst genoemd. Een aantal jaar geleden kwam het pas echt op in de markt, maar inmiddels wordt het gebruikt in steeds meer organisaties. De 3D-printer, die op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten kan produceren, is voor steeds meer bedrijven een uitkomst.  Voor particulieren is het aanschaffen van een 3D printer nu nog vaak te kostbaar. Verwacht wordt dat de 3D-printer een grote toekomst staat te wachten. De printer zal gebruikelijker worden in huis en daarmee zullen de prijzen waarschijnlijk naar beneden gaan. Je zult ze misschien niet in elk huishouden vinden, maar ze zullen onmisbaar worden voor die mensen die ze wel hebben. De printers gaan dus met hun tijd mee en blijven in veel gevallen onmisbaar.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair