Om nooit te vergeten

Het leven staat nooit stil, de tijd tikt door en dat kan soms heel erg naar zijn. Want er komt een einde aan veel moois, soms zijn het onze geliefden die deze wereld verlaten. We kijken dan met veel liefde terug op de tijden die we met hen gehad hebben en doen ons best om iedere dag aan hen te denken. Zij verdienden de wereld en nu verdienen ze een waardig afscheid.

DOE HET SAMEN

Maar het regelen van een uitvaart in Breda is een hele klus en als je net iemand verloren hebt, kan het zelfs een onmogelijke opdracht lijken om dit te regelen in een korte tijd. Ondanks het zo voelt, is het goed om te bedenken dat je er niet alleen voor staat. Vraag hulp aan de mensen om je heen en neem een uitvaartondernemer in de arm die jou bijstaat tijdens het regelen van de praktische zaken. Dit kan een hele opluchting zijn en veel lasten wegnemen als je het emotioneel al zwaar hebt.

BESPREEK DE WENSEN

Om tevreden terug te kijken op een afscheid is het belangrijk dat de mensen die het dichts bij de overledene stonden, goed met elkaar praten over hun wensen voor deze dag maar ook samen praten over de wensen van de overledene als het gaat om de begrafenis, mocht dit zo zijn uitgesproken. Op die manier kunnen jullie de juiste keuzes maken en dit kan helpen met het een plekje geven van dit verlies.

MAAK HET UNIEK, OP JULLIE MANIER

Het is makkelijk om voor de meest logische en simpele keuzes te gaan op deze dag maar dit kan er wel voor zorgen dat het allemaal wat onpersoonlijk voelt. Kijk samen naar unieke oplossingen hiervoor. Misschien willen jullie wel het lievelingseten van jullie verloren dierbare serveren of maken jullie een montage met mooie foto’s en video’s van de afgelopen paar jaar. Op deze manier haal je het idee van een snel en anoniem afscheid weg.

NEEM DE TIJD

Ondanks dat een begrafenis snel geregeld moet worden, is de rouw niet met een paar dagen over. Het afscheid op begraafplaats Rhijnhof zal heel mooi zijn, maar neem daarna ook nog de tijd om dit verlies te verwerken. Alleen zo kan je er uiteindelijk met een lach en een traan op terug kijken en dat is de mooiste uitkomst. De tijd houden we immers niet tegen, maar wat we ermee doen daar hebben we wel een invloed op.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Je hond veilig en gezellig meenemen: ontdek de fietskar!

Fietsen met je hond is een geweldige manier om samen te genieten van de frisse lucht en het mooie landschap. Maar soms is het...

Plan jouw droomvakantie

Waar ga jij dit jaar op vakantie? Het plannen van een vakantie kan nog een hele opgave zijn, maar gelukkig hebben we hier alle...

De charme van geschenkverpakkingen van kraftpapier

Een cadeau geven is altijd een bijzonder moment, of het nu voor een verjaardag, jubileum of gewoon zomaar is. Het kiezen van het perfecte...