Metaal bewerken met diverse methoden

Steeds vaker hebben kleinere bedrijven onderdelen nodig voor de productie van hun eigen producten. Ook kan het gebeuren dat er bepaalde onderdelen zijn om de services te kunnen verlenen vanuit het bedrijf. In deze gevallen zal je met jouw bedrijf naar een metaalbewerker kunnen gaan. Toch wil je tegelijkertijd ook niet al te lang moeten wachten op jouw onderdelen. Daarom is het goed om te weten dat er een metaalbewerker is die elk type metaal op de best mogelijke manier in jouw gewenste onderdelen kan produceren. Zo kan jouw bedrijf snel aan de slag met de nieuwste onderdelen van elk type metaal. Het maakt hierbij niet uit hoe groot of klein het onderdeel moet zijn. Elke soort vorm zal geproduceerd kunnen worden door de diverse methoden waarbij het staal bewerkt wordt. 

 

Lasersnijden 

Een van deze methoden om het staal te bewerken is het lasersnijden. Met het lasersnijden kan in principe elk soort onderdeel geproduceerd worden. Het lasersnijden staal wordt vooral vaak gebruikt bij platen. De laser die bij deze machine gebruikt wordt is uitermate krachtig, waardoor dus ook de zwaardere metalen zoals staal gesneden kunnen worden. Toch is het ook mogelijk om materialen zoals niet-metalen met de laser te snijden. De laser is daarnaast uitermate dun, waardoor het erg gemakkelijk is om op precieze manieren de onderdelen te snijden. Daarnaast vinden bedrijven het vaak belangrijk dat de randen van het snijden er goed uit zullen zien. Ook dat is met de lasersnijder het geval. De snijrand zal er dus niet lelijk uit gaan zien. Bovendien kunnen er naast de platen ook buizen gesneden worden met de laser.

 

Kant

Een andere methode om de metalen te bewerken is de kantafronding. Hoewel de randen na de bewerken al van hoge kwaliteit worden afgeleverd, is het ook nog mogelijk om voor deze optie te kiezen. Bij het afronden van de kanten, wordt er in principe voor gezorgd dat er geen scherpe hoeken en puntjes overblijven. Vooral na het lasersnijden is deze methode aan te raden, aangezien de laser zo gedetailleerd kan snijden. Dit kan ervoor gaan zorgen dat er soms te scherpe punten gaan ontstaan. Vooral bij de platen die bewerkt worden is dit vaak het geval. Daarnaast speelt het kant afronden een grote rol in de veiligheid tijdens de productie. Wanneer mensen van een ander bedrijf met de metalen onderdelen in aanraking komen zal niemand zich vervelend kunnen snijden of verwonden aan de scherpe randjes. Kies dus ook altijd voor de kantafronding. 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair