Jezelf ontwikkelen voor de toekomst

Als mensen zijn we altijd op zoek naar manieren om onszelf verder te ontwikkelen. Dat zie je terug op diverse manieren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de manier waarop de technologie de afgelopen decennia is veranderd. Daarnaast wordt persoonlijke en zakelijke ontwikkeling binnen het bedrijfsleven ook steeds belangrijker. Dat is voor mij ook de aanleiding geweest om deze blog te starten. Ik kan heel goed begrijpen dat je het lastig vindt om jezelf te blijven ontwikkelen. Het kan een zeer moeizaam traject zijn. Gelukkig hoeft dat niet. Met mijn advies kun jij op een leuke manier leren en jezelf voorbereiden voor de toekomst. Dus zet je smartphone even op stil, neem een comfortabele positie aan en lees snel verder. 

De waarde van persoonlijke vaardigheden

Ten eerste is het goed om te weten dat je jezelf op diverse manieren kunt ontwikkelen. Een goed voorbeeld hiervan zijn jouw persoonlijke vaardigheden. Denk hierbij aan vaardigheden zoals communicatie, assertiviteit en conflicthantering. Door middel van een leerzame training of een cursus van een aantal dagen kun je al eenvoudig jezelf verbeteren. Waarom zou je moeite steken om deze vaardigheden te ontwikkelen? Simpel! Je presenteert jezelf niet alleen beter, je kan op die manier ook een toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf en jouw collega’s. 

Stel, je werkt in de logistieke sector. Dag in dag uit ben je bezig met het beheren van het magazijn. Op een gegeven moment valt het je op dat bepaalde rolcontainers aan vervanging toe zijn. Stap je dan naar jouw leidinggevende of ga je ervanuit dat het vanzelf wel opgelost wordt? Wees lekker assertief en pak het voortouw. Zet de nodige stappen om bijvoorbeeld online nieuwe rolcontainers te bestellen die niet alleen prettiger werken maar ook aanzienlijk veiliger zijn. Door jouw assertiviteit heb je niet alleen management gewezen op een veiligheidsrisico, je hebt tevens het logistieke proces uiteindelijk versoepeld. Die nieuwe rolcontainers doen immers beter hun werk dan die oude versleten gevallen.

Doorgaan met leren

Naast persoonlijke vaardigheden is het ook goed om te investeren in jouw zakelijke kennis. Werk je bijvoorbeeld in een gespecialiseerd beroep? Zorg dan dat jouw kennis altijd up to date blijft. Ga bijvoorbeeld door met leren naast het werken. Er zijn behoorlijk wat bedrijven die bereid zijn te investeren in hun personeel. Zij hebben een opleidingsbudget apart gezet. Vraag of dit ook het geval is bij jouw bedrijf en benut die mogelijkheid! Doorgaans weet de HR-verantwoordelijke wel of er zo’n budget beschikbaar is. Ga er overigens niet heen zonder plan van aanpak. Laat zien wat je wilt doen en wat het vervolgens kan opleveren. 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair