Je personeel tevreden houden? Zo pak je dat aan!

Een veelgehoorde klacht onder werknemers is dat ze ongemotiveerd raken. Dit kan komen door een aantal verschillende factoren, waarvan sommige in de hand van de werknemer zelf liggen. Maar hoe zorg je dan als werkgever dat je personeel gemotiveerd blijft? In dit blogpost geven we enkele tips.

Salaris

Een belangrijke factor is natuurlijk het salaris. Werknemers die het gevoel hebben dat ze niet goed betaald worden, zullen sneller ongemotiveerd raken. Zorg ervoor dat je regelmatig in gesprek gaat met je werknemers over hun salaris en of ze tevreden zijn. Mocht je merken dat ze ontevreden zijn, probeer dan te onderhandelen over een hoger salaris.

Werkomgeving

Ook de werkomstandigheden kunnen een rol spelen in het gemotiveerd blijven van je werknemers. Zorg ervoor dat de werkomgeving aangenaam is en dat de werknemers de mogelijkheid hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dit kan bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er genoeg werkplekken zijn en dat de werkplekken ergonomisch ingericht zijn.Verder is het belangrijk om te zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer. Werknemers die het gevoel hebben dat ze welkom zijn en waardevol zijn voor het bedrijf, zullen gemotiveerder zijn. Zorg ervoor dat je werknemers elkaar helpen en ondersteunen en probeer een open en eerlijke communicatie te hebben.

Een gebaar

Je kan als werkgever gemakkelijk met een klein gebaar, je personeel tevreden houden. Hiervoor hoef je niet direct aan salarisverhoging of promotie te denken maar wel aan bijvoorbeeld een persoonlijk cadeau zoals een gepersonaliseerde drinkfles van Flaske. Hiermee toon je waardering naar je werknemers. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld leuke festiviteiten te vieren zoals Sinterklaas of Kerst. Dit zijn leuke momenten om samen met je personeel leuke herinneringen te beleven. 

Oprechte interesse

Het is ontzettend belagrijk om te luisteren naar je personeel. Wanneer je dit niet doet zal je op een gegeven moment merken dat je personeel niet meer verbonden is aan je bedrijf en uiteindelijk zelfs weg kan gaan. Het is daarom belangrijk om te luisteren naar je personeel en oprecht interesse te tonen en hier ook gehoor aan te geven.

Ontwikkeling

Mensen willen graag blijven leren. Dit doen ze op allerlei manieren, maar als werkgever is het belangrijk om je personeel te blijven uitdagen en de optie te geven om te blijven leren. Dit kan je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het laten opleiden extern of intern, budget vrij te maken om je personeel langs verschillende congressen te laten gaan en andere mogelijkheden. 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair