Het heerlijk avondje is gekomen…

Voor velen van ons is er een spannende periode aangebroken. Sinterklaas is in het land en het is al bijna sinterklaasavond! Nog een paar nachtjes slapen en dan is het al zo ver. Misschien heb je van sinterklaas al wel een paar keer je schoen mogen zetten en heb je al wat leuke cadeautjes gekregen. Maar of je op 5 december ook echt de zak van sinterklaas krijgt met cadeautjes erin of dat je zelf in de zak van sinterklaas mee gaat is nog maar de vraag…

Een feestje maken van 5 december

Niet alleen voor de kinderen is het grote sinterklaasfeest leuk, ook voor volwassenen kan je er nog iets heel leuks van maken! Overdag op 5 december is het bijvoorbeeld erg leuk om lekkers van sinterklaas te maken. Sinterklaas lekkers zoals pepernoten, taaitaai, schuimpjes en marsepein kunnen natuurlijk niet ontbreken op Pakjesavond. En wat kinderen altijd heel erg leuk vinden, is om de pepernoten zelf te bakken. Het is super simpel, houdt ze lekker bezig en doorbreekt een beetje de spanning. Zelf een chocoladeletter maken of versieren is ook een leuk idee. En pakjesavond draait natuurlijk ook wel een beetje om gezellig spelletjes met elkaar doen. Wat dacht je van het pepernoten piramide spel? Je legt voor iedere speler een piramide van pepernoten neer van zes rijen; met één, twee, drie, vier, vijf en zes pepernoten. Om beurt gooi je met de dobbelsteen. Gooi je drie, dan mag je de rij met drie pepernoten opeten. Gooi je een getal voor de tweede keer, dan heb je helaas geen rij pepernoten meer om op te eten en gaat de beurt naar de volgende speler. Wie het eerst zijn pepernoten op heeft, heeft gewonnen.

Cadeautjestijd

Laten we nou eerlijk zijn, zodra de zak van sinterklaas is gearriveerd draait het voor de kinderen natuurlijk om het zo snel mogelijk uitpakken van de cadeautjes. Maar het is ook weer zo jammer als het zo snel weer voorbij is. Daarom kan je bijvoorbeeld een cadeautjes speurtocht uitzetten door de cadeaus in het huis te verstoppen en met kleine gedichtjes of hints aanwijzingen te geven over waar de kinderen ze kunnen vinden. Hier vind je een voorbeeld gedicht. En als je kinderen nog niet kunnen lezen, kun je ook pijlen van pepernoten op de grond maken die naar de zak leiden. Ze krijgen natuurlijk niet zomaar hun Schleich speelgoed in handen. En zodra alle cadeautjes zijn uitgepakt kunnen ze lekker gaan spelen met hun Schleich boerderij of hun nieuwste Barbie pop.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair